Hoe maken we dat

Rijd onze oprit op en je ziet ze in de stal of in het weiland staan, onze melkkoeien. Deze dames geven romige melk van hoge kwaliteit. En daar weten wij wel raad mee! 

Onze melktap maakt het voor jou mogelijk om de melk op zen gezondst en verst te drinken. Deze rauwe melk is zoals hij uit de koe komt: tjokvol voedingsstoffen, vitamines en enzymen. Belangrijk! Het enzym lactase is nog in werking in rauwe melk en draagt bij aan de vertering van lactose (melksuiker). 

De melk die we gebruiken in de gebottelde zuivelproducten zijn gepasteuriseerd. Wij hebben de luxe van een eigen zuivelkeuken op ons erf waardoor we de kwaliteit van onze melk in eigen hand houden. Daar zijn we trots op

Melktappunt

Tap je eigen dagverse melk!

Met de komst van een melktap kun je zelf direct verse melk bij ons op de boerderij halen. Het systeem werkt eenvoudig; stop contant geld in de automaat, druk op start en de melk begint te stromen. Laat je verrassen door de smaak van pure melk. Je zult merken dat de smaak veel romiger is.

Als je de melk in de koelkast thuis hebt staan, moet je de melk wel even schudden voor gebruik. De room komt bij langdurig staan, bovenin te drijven. Tip: daar kun je lekkere slagroom van kloppen..

De melk is ook goed toe te passen in de keuken, bijvoorbeeld met; pannenkoeken bakken, pudding koken en cappuccino maken.
Deel jouw ervaring met ons via Facebook of Instagram!

Onze zuivel

De melk stroomt rechtstreeks van de melkstal naar de ketels in onze zuivelkeuken. In de zuivelkeuken verwerken we de hoogwaardige melk in volle yoghurt, karnemelk, kwark, roomboter, kefir, chocolademelk, roomijs en meer. In totaal bestaat ons Wâldsuvel assortiment uit 10 soorten zuivelproducten in meer dan 50 verschillende smaken. Heb jij ze allemaal al geproefd?

Onze kaas!

De Wâld Tsiis is er één met een messcherpe smaak. De kaas is romig en vol van smaak, maar proeft uiteindelijk voor iedereen anders. Hoe deze smaakbeleving voor jou is, kom je maar op één manier achter; proeven maar!

Onze Wâld Tsiis wordt met de grootste expertise en zorg bereid door kaaslust, een hoog aangeschreven ambachtelijke kaasmakerij in Veenhuizen. Onder het mom van ‘er geen kaas van hebben gegeten’ hebben wij de bereiding van onze kaas uitbesteed aan Jan Creans en zijn team. Zij maken de meest smaakvolle kazen en trots zijn van dat onze kaas is daar één van is!

Onze melk wordt bij Kaaslust gepasteuriseerd, waarna er zuursel en stremsel wordt toegevoegd en het kaasproces van start gaat. Voor het coaten van de kaas, wordt gebruik gemaakt van biocoating. 

Rundvlees van onze Holstein koeien

Een product waarbij diervriendelijkheid en transparantie een grote rol spelen. Het rundvlees wat bij ons verkrijgbaar is, is van bekende herkomst waarbij de koeien een goed leven hebben gehad. Wij willen natuurlijk graag dat de koeien op ons erf blijven. Daarom verzorgen we ze goed. De slachtrijpe koeien gaan naar slagerij Rijpma in Gytsjerk. Dit is nog een zelf slachtende keurslager waar de dieren fatsoenlijk en netjes behandeld worden.

  • Onbewerkt
  • Transparant
  • Antibiotica vrij
  • Keurslager Rijpma in Giekerk


Het vlees verkopen we vers in pakketten of vacuüm, diepgevroren en klein verpakt in onze vleesautomaat.

Als u meer informatie wilt over de vleespakketten dan kunt u ons een e-mail sturen met uw vragen daarover naar info@waldpleats.nl

Assortiment

Samenwerkingen met boeren uit de regio

Akkerbouwbedrijf de Jong
Gevestigd in Ternaard. Bekend om de lekkerste Friese klei aardappelen en bloemkolen!
Klik hier
Bargen fan'e pôle
Gevestigd in Tzummarum. De vleesvarkens van Veronica scharrelen buiten wat zorgt voor (h)eerlijk scharrel varkensvlees!
Klik hier
Kromhoeksterkip
Vlees van de kip uit de Friese Palen.
Klik hier
Leghennen bedrijf Talma
Gevestigd in Twijzerlheide. De vrije uitloop kippen dragen het keurmerk 3 beter leven sterren.
Klik hier
Korelmolen de Hoop
Gevestigd in Sumar. Gemalen meel en bloem
Klik hier
De imker uit Garijp
100% puur honing
Klik hier
Bakkerij Eddy de Jong
Ambachtsbakkerij waar heerlijke zuurdesembroden worden gemaakt door bakker Roelof de Jong.
Klik hier
Vorige slide
Volgende slide