Voor ons als boer is het geweldig om waardering te krijgen voor de producten die we produceren, zeker in de huidige tijd waarin onze sector het moeilijk heeft.

We zijn blij met jullie als klant, die ‘de boer op gaan’ voor allerlei lokale producten. Dat is voor ons een motivatie om hierin te investeren en uit te breiden.

Familie Andringa

De Wâldpleats is gelegen in het mooie coulisselandschap van de noordelijke Friese Wouden in Friesland. Met een boerderij aan de rand van het bruisende dorp Burgum, zit onze boerderij verstopt tussen elsensingels en boomwallen. Hier genieten wij volop van het boerenleven, samen met onze koeien, de lekkerste zuivel en jou!

Floris en Bonnie namen het melkveebedrijf over van Floris zijn familie, in 2001. In de afgelopen jaren hebben zij samen veel tijd, geld en liefde geïnvesteerd in het bedrijf. Daarnaast zette Bonnie haar passie om in zuiveltak, en wordt vandaag de dag een deel van de melk door de familie verwerkt op het bedrijf!

In 1969 is Floris Andringa geboren op het bedrijf in Burgum. Floris is de derde uit het gezin met vijf kinderen van Wopke en Griet Andringa. Vanaf jongs af aan wist Floris al dat hij boer wilde worden. In 1993 ging hij met zijn vader in maatschap en uiteindelijk namen Floris en Bonnie samen het bedrijf over in 2001. Ook Bonnie is een boerendochter, geboren in Eastermar in 1969. Bonnie is de vierde uit een gezin met zes kinderen van Jan en Geertje van der wal. In tegenstelling tot Floris wist Bonnie al van af jongs af aan dat zij géén boerin wilde worden. Dat is dus verkeerd uitgepakt… of juist heel goed!

Zoon Wopke was vanaf jongs af aan al tussen de koeien en op de trekkers te vinden! Een boer in hart en nier. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat hij aangaf interesse te hebben in een toekomst met het melkveebedrijf. Na het afronden van zijn bachelor melkveehouderij is hij in het bedrijf gekomen. Dochter Géline kwam op latere leeftijd achter wat ze leuk vond; de stageloper die tussen de koeien werkte én de koeien. Haar interesse veranderde; Toevallig deelt ze de passie van zuivel met haar moeder, waardoor ze nu alleen nog maar te vinden is in de zuivelkeuken. (De interesse in de stageloper is onveranderd gebleven). Ook zij is na het behalen van haar bachelor Bedrijfskunde & Agribusiness in het bedrijf gekomen.  Dochter Margriet helpt in de drukke periodes mee, maar vindt het werk buiten de deur, met de gezelligheid van collega’s nog leuker! Zoon Mo zit vol van trekkers en crost, als hij vroeg uit is van school, met de quad graag naar het land om de koeien op te halen voor het melken.

De waarden van ons bedrijf

Familiebedrijf

De derde en vierde generatie aan het roer; met oog voor de toekomst, koeien, omgeving en het gezin.

Transparant

Volledig transparantie van gras tot het melkproduct in jouw glas.

Milieu

Het plastic afval verminderen met één glazen fles per keer.

Hoge kwaliteit melk

Onze liefde voor onze koeien is de eerste stap naar het leveren van producten van de hoogste kwaliteit.

Dierenwelzijn

Een moderne ligboxenstal met genoeg bewegingsruimte, maximale weidegang, elke dag vers voer en zelfs pedicures, de gezondheid van onze koeien is onze topprioriteit.

Lokaal

Geen verre afstanden voor onze koeien en zuivelproducten.