De Melktap (melktapburgum)

Tap je eigen dagverse melk!

Kom bij ons op de boerderij langs om je eigen dagverse melk te tappen. Uit de tap komt verse rauwe koeienmelk! Er wordt niets uit de melk gehaald en is onbewerkt: puur natuur!

Het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is om de melk te koken voor gebruik. Als je de melk in de koelkast thuis hebt staan, moet je de melk wel even schudden voor gebruik. De room komt bij langdurig staan, bovenin te drijven. Tip: daar kun je lekkere slagroom van kloppen..

De melk is ook goed toe te passen in de keuken, bijvoorbeeld met; pannenkoeken bakken, pudding koken en cappuccino maken.
Deel jouw ervaring met ons via Facebook of Instagram!

ONZE PRODUCTEN

Wâld Suvel

Sinds 2017 maken wij op ons bedrijf boerderijzuivel, kleinschalig op ambachtelijke wijze. Melk wordt natuurlijk niet zomaar een zuivelproduct, daar gaat een proces aan vooraf. Met bij elk soort zuivelproduct een andere bereidingswijze. Wij bereiden onze zuivel met zorgvuldigheid en vakmanschap.  

Wâld Tsiis

De Wâld Tsiis is er één met een messcherpe smaak. De kaas is romig en vol van smaak, maar proeft uiteindelijk voor iedereen anders. Hoe deze smaakbeleving voor jou is, kom je maar op één manier achter; proeven maar!

Onze Wâld Tsiis wordt met de grootste expertise en zorg bereid door kaaslust, een hoog aangeschreven ambachtelijke kaasmakerij in Veenhuizen. Onder het mom van ‘er geen kaas van hebben gegeten’ hebben wij de bereiding van onze kaas uitbesteed aan Jan Creans en zijn team. Zij maken de meest smaakvolle kazen en trots zijn van dat onze kaas is daar één van is!

Onze melk wordt bij Kaaslust gepasteuriseerd, waarna er zuursel en stremsel wordt toegevoegd en het kaasproces van start gaat. Voor het coaten van de kaas, wordt gebruik gemaakt van biocoating. 

De jonge els

6 tot 10 weken gerijpt

De jong belegen bjirk

10 tot 18 weken gerijpt

De belegen bjirk

Vanaf 18 weken gerijpt

Wâld iis

Sinds 2024 maken wij ons eigen boeren roomijs op onze boerderij! Bereid met onze volle melk waardoor ons ijs extra romig is van smaak!

Verkrijgbaar in 180ml en 700 ml bakken ijs!

Rundvlees van onze Holstein koeien

Een product waarbij diervriendelijkheid en transparantie een grote rol spelen. Het rundvlees wat bij ons verkrijgbaar is, is van bekende herkomst waarbij de koeien een goed leven hebben gehad. Wij willen natuurlijk graag dat de koeien op ons erf blijven. Daarom verzorgen we ze goed. De slachtrijpe koeien gaan naar slagerij Rijpma in Gytsjerk. Dit is nog een zelf slachtende keurslager waar de dieren fatsoenlijk en netjes behandeld worden.

  • Onbewerkt
  • Transparant
  • Antibiotica vrij
  • Keurslager Rijpma in Giekerk


Het vlees verkopen we vers in pakketten of vacuüm, diepgevroren en klein verpakt in onze vleesautomaat.

Als u meer informatie wilt over de vleespakketten dan kunt u ons een e-mail sturen met uw vragen daarover naar info@waldpleats.nl

Ons volledige rundvlees assortiment

Kromhoeksterkip

Vlees van de kip uit de Friese Palen.

De kip van vroeger; ouderwets verfijnde smaak! 

Gezonde kip; volledig antibiotica vrij. 

Traditionele kip; langzaam en milieubewust

 

Bargen fan'e Pôle

Varkensvlees van rondschallerende varkens uit Tzummarum!

 

 

Gaasterlander

Varkens uit het heuvelachtige zuidwest Friesland. 

Uniek fokprogramma met uitgebalanceerde kruidenmix; Een smaakvol varken met een mooie marmering en een hoger percentage itramusculair vet. 

Aardappelen en groenten van de Fryske Klaai

Wekelijks worden onze automaten gevuld met de lekkerste aardappelen en groenten van Akkerbouwbedrijf N. de Jong uit Ternaard en de overheerlijke biologische aardappelen en groenten van Akkerbouwbedrijf Bio Bruinsma uit Sexbierum. 

 

Het assortiment

Streekproducten

Eieren uit Twijzelerheide

In onze automaat vind je eieren met het beter leven keurmerk drie sterren van kippenboerderij van de Familie Talma uit Twijzelerheide.  De drie sterren zijn het hoogst haalbaar en daarmee gelijk aan biologisch.

  • Vrije uitloop
  • 3 beter leven sterren
  • Verpakt in doosjes van zes, tien, twaalf, achttien en dertig eieren.

Meel van Korenmolen Sumar

De korenmolen de Hoop in Sumar is een industriemolen uit 1867. Het is een van de weinige molens die nog werkt en de enige van Tytsjerksteradiel. Bij ons in de automaat kunt u de pannenkoekenmeel en spelt pannenkoekenmeel vinden.

Honing uit Garijp

Proef en ontdek de lokale honing van Imker de Jong uit Garijp. 100% natuurlijk en gezond!

Merken

Naast de Streekproducten hebben wij ook diverse merken in de automaten staan. 

Klik op de merken om het merk te leren kennen.